Powrót do Infrastruktura


UPC

Media, drogi, oferty, ceny

Re: UPC

Postprzez Sanszajn » 16 mar 2017, o 07:54

Jest jeszcze kwestia tego czy masz dekoder Horizon czy zwykły i router oddzielnie. U mnie przy drugiej konfiguracji tez zdarzają się zwiechy i myślę o zamianie na Horizon.
Avatar użytkownika
Sanszajn
Rezydent
 
Posty: 672
Dołączył(a): 13 maja 2012, o 12:55
Kompleks: B

Re: UPC

Postprzez banisquad » 16 mar 2017, o 09:30

Horizon jest chyba niedopracowany jeszcze, chodzi to wszystko jakoś tak wolno/ muli.
Moi znajomi go mają i oprócz fajnego wyglądu, technicznie dosyć słabo. Pozostałem przy sprawdzonym i szybkim mediabox:)
Jeżeli chodzi o wifi to zmieniłem teraz (testuję drugi tydzień) na connect box i nie narzekam, internet śmiga w 5 Ghz.
banisquad
Rezydent
 
Posty: 139
Dołączył(a): 13 maja 2012, o 12:55
Kompleks: A

Re: UPC

Postprzez Sanszajn » 16 mar 2017, o 10:02

banisquad - dzięki za info :) Mnie zależało żeby wymienić dwa urządzenia na jedno, ale tez mnie doszły słuchy o awaryjności Horizon, więc chyba się jeszcze wstrzymam :)
Avatar użytkownika
Sanszajn
Rezydent
 
Posty: 672
Dołączył(a): 13 maja 2012, o 12:55
Kompleks: B

Re: UPC

Postprzez wojtas » 16 mar 2017, o 13:44

Ja używam Horizona już od ponad dwóch lat.

Jeśli się zawiesi, to nie działa tylko TV, a internet wtedy działa bez zarzutów. Wystarczy restart i internet działa po chwili, zanim zobaczymy obraz na telewizorze.

Jeszcze się nie zdarzyło, aby moje obie sieci zniknęły (jedna jest na 2.4GHz, druga na 5GHz, można je inaczej nazwać dla odróżnienia). Sieć na 5Ghz wyciąga maksa z łącza (250Mb/s), prędkość w sieci lokalnej pozwala na streaming z komputera lub telefonu na TV w full hd.

Mi też zależało na jednym urządzeniu. Dodatkowo chciałem je schować, by nie było widać. Horizon jest do tego idealny, bo pilot działa po Bluetooth (tylko przyciski zmiany głośniości, przycisk wyboru źródła sygnału i włącznik TV działają po podczeriweni, bo w takim przypadku sygnał idzie do telwizora a nie dekodera).
wojtas
Bywalec
 
Posty: 25
Dołączył(a): 4 sie 2013, o 10:34
Kompleks: E

Re: UPC

Postprzez banisquad » 16 mar 2017, o 13:58

A jak chodzi tzw "skakanie po kanałach" - czyli szybko przełączam kanał po kanale, bo nic fajnego nie leci w tv?
Nie wiem jak teraz, ale te pierwsze horizony to pod tym względem tragedia i frustracja ;)
banisquad
Rezydent
 
Posty: 139
Dołączył(a): 13 maja 2012, o 12:55
Kompleks: A

Re: UPC

Postprzez treczu » 20 kwi 2017, o 12:32

Net z UPC bajka. :) Za 80zł 250mb. ;)
treczu
Nowy gość
 
Posty: 9
Dołączył(a): 27 wrz 2016, o 16:53
Kompleks: inne

Re: UPC

Postprzez krzysztofposadzy » 26 kwi 2017, o 11:52

treczu napisał(a):Net z UPC bajka. :) Za 80zł 250mb. ;)


Jakbyśmy mieli możliwość podłączenia Orange Światłowodu to byś miał za 79zł 300Mb/s ;)
Tak więc wrócę do tematu ale to w osobnej zakładce.
Avatar użytkownika
krzysztofposadzy
Bywalec
 
Posty: 27
Dołączył(a): 7 sty 2016, o 21:33
Kompleks: F

Re: UPC

Postprzez Piotr__pit » 7 wrz 2017, o 17:06

Jakie macie pingi w upc. Stale w miare? Nieprzekraczajace 30ms?
Piotr__pit
Rezydent
 
Posty: 225
Dołączył(a): 13 maja 2012, o 12:55
Kompleks: C

Re: UPC

Postprzez krzysztofposadzy » 10 wrz 2017, o 19:37

ja mam zawsze od parunastu do 35
Avatar użytkownika
krzysztofposadzy
Bywalec
 
Posty: 27
Dołączył(a): 7 sty 2016, o 21:33
Kompleks: F

Re: UPC

Postprzez Piotr__pit » 15 paź 2017, o 22:31

mam juz UPC, ping słabszy od awacomu srednio o 10ms
Piotr__pit
Rezydent
 
Posty: 225
Dołączył(a): 13 maja 2012, o 12:55
Kompleks: C

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Infrastruktura

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron